Dobrodošli u ILG Školu

Dobrodošli u ILG Školu

ILG Škola je NVO, medjunarodna institucija koju su osnovali i vode roditelji i učitelji , sa glavnim fokusom na razvoj nesavisnog I srećnog deteta, osiguravajući se da svi naši učenici ‘’vole da uče’’.

 

Školski Odbor zajedno sa zaposlenima uložli su mnogo truda i posvećenosti u stvaranju idealne životne sredine za školu kako bi nastavila da raste i postane viša osnovna škola. Kako bi se pripremili za ovaj rast, škola se proširila u dve nove zgrade, koje uključuju novu kuhinju(kantinu), koja je počela sa radom Septembra 2017 godine. 

Roditelji, učitelji I administracija rade zajedno kako bi stvorili idealni kampus kroz renoviranje i proces dizajniranja, vredno rade kako bi priuštili prostrane  i moderne učionice za naše učenike, što bi ih podstaklo da se trude i da učenjem ostvare svoje ciljeve. 

U okviru kampusa od tri nove zgrade, u zgradu za predškolce posedujemo učionicu za Fizičko, učionice za Muzičko, Likovno, kuhinju i ostale razredne učionice. U drugoj zgradi posedujemo salu za Fizičko, Labaratoriju, Auditorium za Glumu i Muziku, Multimedijsku sobu, Studio Umetnosti, Biblioteku, igrališta i učionice za ESL (Engleski kao drugi jezik) i SEN ( Potrebe za posebnim obrazovanjem). 

Od naše akreditacije, nastavili smo da radimo  sa medjunarodnim timom naše akreditacije ,i angažovali smo sve članove naše zajednice u održavanju kvalitetnog obrazovanja i tople porodične atmosfere, sa kojom smo vrlo ponosni. Mi smo  škola koja je zainteresovana za International Baccalaureate (IB) program, i trenutno radimo na aplikaciji za kadidaturu za oba Primary Years Program (PYP) i Middle Years Program ( MYP).  Ova veoma bitna aplikacija dozvoljava nam da neprikidno istražujemo kako da proširimo nase usluge po Planu i Programu, kako bi ILG Škola nastavila da raste i ostane škola gde ‘’volimo da učimo’’. 

Mi smo se takodje obimno angažovali u pregledanju usluga koje nudimo ne samo medjunarodnim učenicima (85% učenika) , nego i našim lokalnim učenicima , čiji broj nastavlja da raste u našoj zajednici. Ponosni smo rezultatima koje postižemo sa našim ESL (Engleski kao drugi jezik) učenicima, kroz ESL programa podrške, kojim pomažemo našim lokalnim učenicima da nastave da napreduju u svojim maternim jezicima. Pripojili smo časove Albanskog jezika za učenike kojima je Albanski materni jezik , a Francuski je drugi strani jezik. Nudimo I van-školsku nastavu čime pružamo mogućnost učenicima da pohadjaju časove drugih jezika (Srpski, Nemački itd.)

Baziran na Commo Core Standarde nastavljamo da pružamo najbolje resorse, uključujući

Manipulative, edukativne igre, softvere  i ostale dodatne materijale, kako bi dospeli do sve naše učenike i pružili im inspirativno i smisleno obrazovno iskustvo. .  
U ILG Školi mi  upravljamo dostignuća naših učenika putem Measures of Academic Progres (MAP) Growth, koji stvara personalizovane testove koje se adaptiraju posebnim potrebama svakom učeniku i njegovom nivou učenja- mereći precizno napredak učenika. DRA ( Developmental Reading Assessment) je jos jedan standardizovani test čitanja, koji nam pomaže da odredimo da li učenici čitaju izna, ispod ili na nivou svog razreda. Glavni cilj ovih testiranja je da se poboljša edukativno iskustvo učenika koristeći dobijene informacije da odrede sledeće korake kako bi pružale najbolju moguću  podršku za svakog učenika.

Naše partnerstvo za roditeljima je ključ naše jake osnove. Služeći najviše upravljačko telo kroz Generalne Skupštine, roditlje obezbedjuju najbolje obrazovanje svojoj deci. Oni koji su deo Školskog Odbora pomažu u donošenja odluke vezane za budzet, stvaranje pravila škole   i održavanja visokog kvaliteta škole. Dok članovi PTA i školskih komiteta pružaju veliku podršku školi i učenicima. Mi ohrabruljujemo sve roditelje da se pridruže i budu aktivni članovi naše zajednice, donoseći svoje vizije i stručnost školi na putu neprekidnog razvoja naše škole.

Molivo Vas kliknite na linku ispod za  školski kalendar. 

Letnji sajam i roštilj
11.06.2019 | 08:53
Sajam nauke
07.06.2019 | 13:41
Grade 5 razreda
07.06.2019 | 13:28
Dan djece
28.05.2019 | 11:01
Bee Day
14.05.2019 | 09:25
Letnji kamp
07.05.2019 | 14:33
Otvoren dan
03.05.2019 | 23:27
Informativna sesija kurikuluma
03.04.2019 | 10:15